Tuindorp Weerestein

Hillegom - Hillegom
Toekomstig aanbod

€ 100.000,- tot € 400.000,-

Kenmerken

Woonoppervlak
40 - 125m2
Kaveloppervlak
90 - 150m2
Aantal slaapkamer(s)
1 - 5

Over dit project

Projectontwikkelaars Timpaan uit Hoofddorp en UBA Projectontwikkeling uit Uithoorn hebben de openbare aanbesteding voor de herontwikkeling van de circa 5,8 hectare voormalige sportvelden in Hillegom-Noord gewonnen. De gemeente Hillegom heeft zich met de uitvraag gericht op betaalbare woningen, met name voor de Hillegommers zelf. Het plan bestaat uit circa 285 woningen met een Tuindorps karakter, dat qua uitstraling goed past bij de bestaande en naastgelegen wijk Patrimonium. Op de locatie komen 136 sociale-koopwoningen (van 40 t/m 100 m2 GBO met prijzen tussen circa € 100.000,- en € 225.000,-, prijspeil 2019) en 149 eengezinswoningen in de vrije koopsector. Ook worden er 26 appartementen in de sociale huursector gerealiseerd door de Woonstichting Stek.

Ons plan voor de voormalige SIZO sportvelden is geïnspireerd op en door de directe omgeving. We richten ons op versterking en benutting van de bestaande landschappelijke structuren en nemen het wijkje Patrimonium als inspiratie voor stedenbouw en architectuur. Wij omarmen het gedachtegoed van het tuindorp voor Tuindorp Weerestein in zowel structuur, stedenbouwkundige opzet als architectuur en maken daarmee een moderne uitbreiding aan Patrimonium die de enclave meer robuustheid en kwaliteit geeft.

Het plan is nu in ontwikkeling en de start verkoop is gepland in het najaar van 2021. De noodzakelijke bestemmingsplanwijziging wordt nu voorbereid, het stedenbouwkundig plan verder uitgewerkt en we informeren de belanghebbenden hier later dit jaar verder over. Verder zal de verkoop en bouw gebeuren in meerdere fasen.

Schrijf je nu al in om jouw wensen aan te geven alsmede op de hoogte gehouden te worden over de plannen van Timpaan en UBA op de voormalige sportvelden van Sizo.

Meer informatie

Kenmerken

Project
Tuindorp Weerestein
Start verkoop
2021 (4e kwartaal)
Koopwoningen
285
Prijs
€ 100.000,- tot € 400.000,-
Type woningen
Appartement, Eengezinswoning, Hoekwoning, Maisonnette, Tussenwoning

Voorzieningen

Parkeren
Parkeerplaats
Tuin
Tuin op het Noorden, Tuin op het Oosten, Tuin op het Westen, Tuin op het Zuiden
Bijgebouwen
Schuur (hout)
Eigendom
Volle eigendom
Verwarming
Koeling, Warmte Koude Opslag (WKO)
Balkon
Balkon, Frans balkon
Overige
Lift, Oplaadpunt elektrische auto
Voorz. binnen 1 Km.
Apotheek, Basisschool, Busstation, Huisarts, Supermarkt, Tandarts

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Hillegom.

Aanmelden