Wandgrimeurs

Tuindorp Hillegom

Hillegom - Hillegom
Toekomstig aanbod

€ 100.000,- tot € 400.000,-

Kenmerken

Woonoppervlak
40 - 125m2
Kaveloppervlak
90 - 150m2
Aantal slaapkamer(s)
1 - 5

Over dit project

Projectontwikkelaars Timpaan uit Hoofddorp en UBA Projectontwikkeling uit Uithoorn, samenwerkend onder de naam VOF SIZO Ontwikkeling, hebben vorig jaar de openbare aanbesteding gewonnen voor de herontwikkeling van de circa 5,8 hectare voormalige sportvelden in Hillegom-Noord. De gemeente Hillegom heeft zich met de uitvraag gericht op betaalbare woningen, met name voor de Hillegommers zelf.

Tuindorp Hillegom

Het plan bestaat uit circa 282 woningen met een Tuindorps karakter, dat qua uitstraling goed past bij de bestaande en naastgelegen wijk Patrimonium. Op de locatie komen 136 sociale koopwoningen (van 40 m2 t/m 100 m2 gebruiksoppervlak met v.o.n.-prijzen tussen de circa € 100.000,- en € 225.000,-, prijspeil 2019) en circa 146 eengezinskoopwoningen in de vrije sector. Zowel de verkoop als de bouw wordt in meerdere fasen uitgevoerd.

Wonen in een Tuindorp

Ons plan voor de voormalige SIZO sportvelden is geïnspireerd op en door de directe omgeving. We richten ons op versterking en benutting van de bestaande landschappelijke structuren en nemen het wijkje Patrimonium als inspiratie voor stedenbouw en architectuur.
Wij omarmen het gedachtegoed van het tuindorp voor Tuindorp Hillegom in zowel structuur, stedenbouwkundige opzet als architectuur en maken daarmee een moderne uitbreiding aan Patrimonium die de enclave meer robuustheid en kwaliteit geeft.

Planning

Goed nieuws, het college van Burgemeesters en Wethouders heeft een positief besluit genomen over het ontwerpbestemmingsplan. We verwachten dat tegen het einde van 2023 het bestemmingsplan definitief zal worden vastgesteld door de gemeenteraad. Deze stap is essentieel omdat het bestemmingsplan de kaders bepaalt voor de verdere uitontwikkeling van het gebied. Verder is het streven om de verkoop van de eerste fase van het project te lanceren in het eerste kwartaal van 2024.

Meld je nu aan om jouw wensen aan te geven alsmede op de hoogte gehouden te worden over de plannen van Timpaan en UBA op de voormalige sportvelden van Sizo.

Meer informatie

Kenmerken

Project
Tuindorp Hillegom
Start verkoop
2024 (2e kwartaal)
Koopwoningen
282
Prijs
€ 100.000,- tot € 400.000,-
Type woningen
Appartement, Eengezinswoning, Hoekwoning, Maisonnette, Tussenwoning

Voorzieningen

Parkeren
Parkeerplaats
Tuin
Tuin op het Noorden, Tuin op het Oosten, Tuin op het Westen, Tuin op het Zuiden
Bijgebouwen
Schuur (hout)
Eigendom
Volle eigendom
Verwarming
Koeling, Warmte Koude Opslag (WKO)
Balkon
Balkon, Frans balkon
Overige
Lift, Oplaadpunt elektrische auto
Voorz. binnen 1 Km.
Apotheek, Basisschool, Busstation, Huisarts, Supermarkt, Tandarts

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Hillegom.

Aanmelden