Specialisten

Misschien herken je het: de indeling van je huis lijkt niet te kloppen, de kleuren sluiten niet goed op elkaar aan, de accessoires zijn het nét niet. Kortom: het totaalplaatje klopt niet, waardoor je niet tot rust komt in je eigen woning en je weet niet goed hoe je dat moet oplossen.

“Ik kom het vaak tegen”, zegt Miranda van met Miran interieurDesign. “Mensen weten niet goed waar ze moeten beginnen als ze meer eenheid willen aanbrengen in hun interieur. En zeker bij een nieuwbouwwoning, waar je vanuit het nulpunt begint, vinden ze het vaak moeilijk om een beeld te krijgen van het juiste eindresultaat.”

Een goed interieuradvies is dan dringend gewenst. Met Miran interieurDesign kan dan een goede sparringpartner zijn. Alleen al omdat Miranda ervaringsdeskundige is: ze betrok nog niet zo lang geleden zelf een nieuwbouwwoning en richtte die smaakvol in. Maar ook omdat met Miran interieurDesign veel kennis en ervaring heeft op dit gebied. Tijdens een studie interieuradviseur aan het Hout- en Meubileringscollege in Amsterdam volgde ze een aantal stages op verschillende terreinen van de woninginrichting: van stoffeerder tot (design-)lichtadviseur. Haar laatste stage voordat ze afstudeerde, was gericht op projectinrichting en meubelmaken.

“Ik volgde na de havo eerst een administratieve richting, maar wilde niet de hele dag in de boeken zitten”, zegt ze over haar drijfveren. “Dit ligt me veel beter: het creatieve, het combineren van vormen, kleuren en materialen, dat past helemaal bij mij. Dat hoorde ik destijds ook vaak terug van anderen.”

Persoonlijke aanpak

Ze startte haar eigen bedrijf in november 2020. “Een lastige periode om te beginnen: middenin de coronapandemie”, blikt ze terug. “Ik kon parttime voor mezelf aan de slag terwijl ik nog bij een meubelmaker werkte. In de beginperiode kon ik nog terugvallen op mijn eigen netwerk en via aanbevelingen heb ik mijn klantenkring geleidelijk kunnen uitbreiden.”

Naast een sterke voorkeur voor Scandinavisch design, wat in bijna al haar ontwerpen terugkeert, bleek vooral haar persoonlijke aanpak een pluspunt. Miranda: “Ik neem ruim de tijd om naar mijn klanten te luisteren en hun wensen te inventariseren. Ik zoom daarbij in op hun persoonlijke situatie: hoe staan ze in het leven, wat verwachten ze van hun interieur? Van daaruit zoeken we naar de aanpak die bij je past. Kenmerkend daarbij is dat ik veel doe met kleuren en de afstemming daartussen. Want kleur máákt je interieur. Als je de juiste mix gevonden hebt die bij het past, kun je er vrolijk van worden en veel energie van krijgen.”

Met Miran denkt met je mee in alle facetten van je huis. “We kijken niet alleen naar de basis, zoals de vloer en de muren, maar – bij nieuwbouwwoningen – ook naar de lichtpunten, stopcontacten en andere belangrijke dingen die je tijdens de bouw moet weten. Aan de hand van ons – overigens vrijblijvende – kennismakingsgesprek gaan we samen kijken wat jouw wensen zijn en hoe we die het beste kunnen combineren tot een passend geheel. Zo brengen we samen rust, eenheid en persoonlijkheid in je woning. Want een goed interieur is altijd een afspiegeling van de bewoner(s). Je moet jezelf en je smaakvoorkeuren erin kunnen herkennen.”

Keuzepakketten

Op haar website heeft met Miran interieurDesign enkele keuzepakketten samengesteld die als leidraad kunnen dienen. “Het geeft mensen houvast. Ik ben graag transparant over wat ik kan bieden en wat mensen kunnen verwachten.” Je kunt dan kiezen welk pakket het beste aansluit bij je interieurwensen: een advies aan huis (ongeveer twee uur sparren bij je thuis over kleur, indeling, verlichting etc.), een stylingadvies (voor dat extra stukje magie in je interieur) of een compleet interieurontwerp. Ook kun je een selectie of een combinatie maken, naast losse en aanvullende diensten, zoals een 3D-visualisatie, een keukenontwerp of een verlichtingsplan. Bij dat laatste komt Miranda’s ervaring als lichtadviseur bij een winkel in designlampen goed van pas.


“Ik merk vaak dat mijn adviezen mensen op weg helpen en dat ze daarna meer dúrven. Mijn adviezen sterken mensen in hun overtuiging dat een bepaald idee dat ze in eerste instantie erg gedurfd vinden, wel degelijk kan bijdragen tot een passend geheel. Zo help ik je om rust, eenheid en persoonlijkheid te brengen in jouw nieuwe of bestaande woning.”

met Miran interieurDesign
Zilkerduinweg 38, 2191 AM De Zilk
(let op: dit is géén bezoekadres)
‚ÄčT 0625295893
info@metmiraninterieurdesign.nl / www.metmiraninterieurdesign.nl